Synenteyski apo 3 meli tis AR-EN kekryras sxetika me ton dekemvri kai tis exelixeis 1 xrono meta...

RWGMH

D.A.R.A.S

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΑΣ
psifisan 81
akura 7
leuka 1
ΠΚΣ 37
ΑΡ.ΕΝ.14
ΠΑΣΠ 12
ΔΑΠ 8
ΕΑΑΚ 2

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας
Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τους βανδαλισμούς σε μαγαζιά της Αθήνας, η κυβέρνηση της Ν.Δ και οι συνοδοιπόροι της, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, σχεδιάζουν νέες επιθέσεις, αυτή τη φορά με στόχο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.
Σκότλαντ Γιαρντ, νέα ειδικά σώματα της αστυνομίας, ποινικοποίηση της "κουκούλας", περιορισμός των διαδηλώσεων στο κέντρο, επίθεση σε διαδικτυακά μέσα αντιπληροφόρησης, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου,αναβίωση του αδικήματος της «περιύβρισης αρχής». Τα σχέδιά τους αυτά δεν έρχονται να προστατέψουν την "ασφάλεια" των πολιτών, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν να μας πείσουν. Δεκάρα δεν δίνει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών όταν η εργοδοτική τρομοκρατία επιτίθεται σε αγωνιζόμενες συνδικαλίστριες, όταν παρακρατικές ομάδες ρίχνουν χειροβομβίδες εναντίον κοινωνικών χώρων, όταν αστυνομικοί πυροβολούν όπου σταθούν και βρεθούν.
Η κυβέρνηση θυμάται την "ασφάλεια" στο βαθμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα αίσθημα φόβου στους πολίτες, με στόχο να μετατοπιστεί η κουβέντα από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και να γίνει ευκολότερη η περιστολή των δικαιωμάτων τους. Το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας είναι όντως υπαρκτό, ως απόρροια της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ και η λύση σε αυτό δεν βρίσκεται στην ένταση της καταστολής.
Αυτό που πραγματικά ενοχλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ δεν είναι τα πλιάτσικα και οι σπασμένες βιτρίνες. Είναι οι μαζικοί κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, που αμφιβητούν το νεοφιλελεύθερο δόγμα και διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα στην παιδεία, την εργασία, την ποιότητα ζωής, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αυτοί ακριβώς οι αγώνες που μπορούν να την ανατρέψουν. Ας μην τη διαψεύσουμε.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Νέες αθλιότητες του Ριζοσπάστη



9/2/2009

Την επομένη της κινητοποίησης των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 5 Μάρτη, ο Ριζοσπάστης έγραφε άρθρο με τίτλο «Στο απυρόβλητο η εμπορευματοποίηση» και με το ακόλουθο περιεχόμενο (αποσπάσματα).

«Οι εργοδότες των ιδιωτικών δομών στην Ψυχική Υγεία, χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τους εργαζόμενους που οι ίδιοι αφήνουν απλήρωτους, διεκδικούν νέες επιχορηγήσεις. Χτες, έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας εργαζομένων από ένα τμήμα των δομών, ενώ αύριο άλλη ομάδα θα κάνει συναυλία με τη συνδρομή πάλι των εργοδοτών. Πέρα απ' όλα τ' άλλα, φαίνεται καθαρά ότι η συμπόρευση με την εργοδοσία διασπά την ενότητα των εργαζομένων, που είναι βασικό όπλο στις διεκδικήσεις τους. Κατά τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρκέστηκε σε μια πρόσθετη επιχορήγηση κατά 15 εκατ. ευρώ για τις δομές. Σε κάθε περίπτωση, έμεινε στο απυρόβλητο η πολιτική της εκχώρησης των δομών στην επιχειρηματική δραστηριότητα…»

Τα σωματεία λοιπόν τα οποία κινητοποιήθηκαν στις 4 Μάρτη ήταν σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη… εργοδοτικά σωματεία! Συμπορεύονται με τους εργοδότες και διασπούν τους εργαζόμενους... Αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική της εκχώρησης των δομών στην επιχειρηματική δραστηριότητα…

Ψεύτες, λασπολόγοι, «τεχνίτες» στην διαστρέβλωση. «Αριστοτέχνες» στην παραποίηση. Αδιόρθωτοι και αθεράπευτοι σταλινικοί. Αυτή είναι η ηγεσία του ΚΚΕ. Η οποία έχει μόνο ένα μέσο στη διάθεσή της για να διατηρήσει την ισχύ και την επιρροή της: να σπιλώνει κάθε αγωνιστή που δεν είναι «δικός τους» σαν πράκτορα του εχθρού. Όποιος δεν είναι με το ΚΚΕ είναι με το κεφάλαιο, με την κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ με τους ιμπεριαλιστές...

Συνεχίστε κύριοι… έχετε μέλλον λαμπρό. Η κοινωνία περιμένει να της δώσετε τα φώτα σας – πώς αλλιώς θα πάει μπροστά;