Synenteyski apo 3 meli tis AR-EN kekryras sxetika me ton dekemvri kai tis exelixeis 1 xrono meta...

RWGMH

D.A.R.A.S

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ-ΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ

Είσαι φοιτητής-τρια του Ιονίου πανεπιστημίου;Σίγουρα και εσύ όπως και η πλειοψηφία των συμφοιτητών σου θα έχεις πάει ελάχιστες φορές, ίσως και ποτέ στην γενική συνέλευση του τμήματός σου.Συχνά όταν σε πλησιάζουν διάφορα παιδιά μέλη των φοιτητικών παρατάξεων με σκοπό να σε ενημερώσουν για τα θέματα του πανεπιστημίου σου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει,εσύ τους λες ψυχρά «δεν με νοιάζει».Όμως,αν το σκεφτείς καλύτερα, τι δεν σε νοιάζει ακριβώς;;..

Δεν σε ενδιαφέρει να είναι το πανεπιστήμιό σου πιο οργανωμένο,να τρώς δωρεάν στην λέσχη,δεν σε νοιάζει να έχεις καινούριες εγκαταστάσεις που θα χωράνε όλους τους φοιτητές του τμηματός σου ώστε να μην αναγκάζεσαι να τρέχεις απο κτίριο σε κτίριο;Δε σε αφορά το γεγονός οτι θα πρέπει να συμπληρώσεις 300 E.C.T.S. μονάδες για να πάρεις πτυχίο,πως είσαι αναγκασμένος να περάσεις τα μαθήματα αλυσίδες, πώς δεν έχεις κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα;...

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των πολλών και διαφόρων προβλημάτων που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές του Ιονίου πανεπιστημίου τα οποία,όπως θα παρατήρησες και ο ίδιος, σε επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό άμεσα ή έμμεσα.Συνεπώς,αν δεν ενδιαφερθείς εσύ πρώτος για τα θέματα του τμήματός σου, τοτε ποιός θα το κάνει;..

Παίρνοντας μέρος στη γενική συνέλευση του τμήματός σου, με στόχο όχι μόνο να ακούσεις αυτά που λένε οι φοιτητικές παρατάξεις αλλά να κάνεις τις δικές σου προτάσεις πάνω στα θέματα που θέτει η γενική συνέλευση,συμβάλλεις στο να βγαίνουν οι αποφάσεις κάτω από μια βάση κοινού διαλόγου.Οι γενικές συνελεύσεις δεν ανήκουν στις φοιτητικές παρατάξεις αλλά στους φοιτητές.Αυτή είναι, άλλωστε, η δύναμή μας:η συλλογικότητα.

Ξεκόλλα λοιπόν απο όλα αυτά που σε απομονώνουν και σε κάνουν παθήτικο δέκτη.Πάρε το μέλλον στα χέρια σου και να ξέρεις :δεν είσαι μόνος σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: