Synenteyski apo 3 meli tis AR-EN kekryras sxetika me ton dekemvri kai tis exelixeis 1 xrono meta...

RWGMH

D.A.R.A.S

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Σχήματα που σημμετεχουν στην ΑΡ_ΕΝ(ΔΙΚΤΥΟ)


Δ.Α.Ρ.Α.Σ.

Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων

Δηλαδή:

  • Δίκτυο: Συντονίζουμε τη δράση μας μέσω πανελλαδικών συνελεύσεων ανοίγοντας διαύλους πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ μας.
  • Αυτονομία: Αμφισβητούμε κάθε μορφή κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού και πολιτικής εξάρτησης.
  • Ριζοσπαστισμός: Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας.
  • Αριστερά: Τοποθετούμε το «εμείς» πάνω απ’το «εγώ» και οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
  • Σχήμα: Λαμβάνουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές στον καθένα, αντιτιθέμενοι σε κάθε ιεραρχικό μοντέλο παραταξιακής οργάνωσης.

Τι επιδιώκουμε:

Να αντιταχθούμε στην πολιτική του δικομματισμού, που επιχειρεί την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση τής παιδείας και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να παρέμβουμε στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα τής εποχής: Το ρατσισμό, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παγκόσμια οικολογική κρίση.

Διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό σε όλους, δημόσιο και δωρεάν, που να παρέχει σφαιρική γνώση, όχι ένα ταχύρρυθμο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο παραγωγής φτηνού εργατικού δυναμικού. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινο ωράριο και συνθήκες εργασίας. Δε συμβιβαζόμαστε με την πραγματικότητα τής ανεργίας, της «μαύρης» εργασίας, των μισθών και συντάξεων πείνας, του ελαστικού ωραρίου και της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Πώς όμως;

Με τη συμμετοχή μας, κατ’ αρχάς, σε κάθε μαζική ριζοσπαστική κίνηση και κινηματική διαδικασία, σε συντονισμό με όλες τις δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος που έχουν τηρήσει αντινεοφιλελεύθερη στάση και υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Με την παρέμβασή μας στα τρέχοντα ζητήματα και την εναλλακτική τοποθέτηση πάνω σ’ αυτά. Με τη συνεχή επαφή μας με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και την μαχητική εκπροσώπηση των αιτημάτων τους.

Με την άσκηση πίεσης στα όργανα συνδιοίκησης, ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις που να πρεσβεύουν τα συμφέροντά μας σαν φοιτητές, πολίτες και μελλοντικούς εργαζόμενους.

Οι προσπάθειές μας όμως δε θα ’χουν αντίκρισμα χωρίς συλλογικότητα και ομαδική δράση. Είμαστε ενάντια στην πολιτική τής ελίτ, των λίγων, και την καθοδήγηση των «φωτισμένων» συνδικαλιστών. Αυτό που διαβάζετε, με άλλα λόγια, δεν είναι ένα κάλεσμα να μας ακολουθήσετε. Είναι ένα κάλεσμα να συμπορευθούμε και να παλέψουμε μαζί. Ενωτικά και αριστερά, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: